Normaal doen over seks begint met normaal praten over seks.

Nou, hoe doe je dat? Normaal doen over seks? Dat is nog een hele klus maar ik heb wel al een idee voor de eerste stap.

Normaal doen over seks begint, wat mij betreft (zoals de titel al aangeeft), bij normaal praten over seks. Want pas dan verdwijnt op den duur de schaamte en is er ruimte voor het uitwisselen van gedachten en ideeën (wat dan weer CRUCIAAL is voor het ontwikkelen van een normale/gezonde kijk op seksualiteit!!).  Én je komt ook nog eens veel beter over als je normaal kunt praten over seks. Laat dat nou een leuk extraatje zijn!

Als ik het heb over praten over seks dan heb ik het niet alleen over praten met je vrienden (wel als je nog van, lollig doen over seks naar, normale gesprekken over seks moet..) Maar ook over praten op een feestje, met je familie, tijdens het eten, op je werk en vroeg in de ochtend op een lege maag. 

De hele shebang!

En maak je dan niet druk over hoe je het onderwerp inbrengt. Dat gaat vanzelf, let maar op. Seks komt ALTIJD ter sprake. We draaien er nu alleen nog vaak omheen of praten er óverheen omdat we ons akward voelen of bang zijn dat het ongepast is. 

Nou, echt, laat de mensen maar even slikken! Benoem maar wat iedereen eigenlijk bedoelt. Dat kunnen ze best wel aan. Je zult zelfs merken dat de meeste mensen opgelucht zijn als je iets ‘normaal’ benoemd. En logisch, want we hunkeren allemaal naar gewoon even kunnen sparren over seks (‘joh wat vind jij normaal? joh hoe doe jij dat? joh hoe zit dat bij jou?’).

Waar gaat het precies mis in de communicatie over seks? Nou, wat ik al schreef in mijn vorige blogje is dat we vaak bepaalde woorden vermijden. En daar is, als het gaat om praten over seks, veel winst te behalen. Masturberenvagina en penis zijn van die woorden die ik bijna nooit direct uit iemands mond hoor komen en die ik dus zo vaak mogelijk (als het ter sprake komt) wél hardop zeg… 

En ik merk dat het aanstekelijk werkt.

Dus, dat is mijn TIP voor vandaag. Benoem bewust (geforceerd! (doe ik ook)) de akward seks-gerelateerde woorden en termen! En dan dus niet alleen de makkelijke zoals ‘het doen’, of ‘vajayjay’, of ‘vagina’ in het Engels. Nee, dat is nou juist waar het mis gaat, bij al die koosnaampjes-bullshit. Dat maakt de zaken onnodig ingewikkeld en houdt het raar doen over seks in stand. 

En trouwens, voor mijn elle boog heb ik ook geen koosnaampje.

Best moeilijk hoor, om ineens al die woorden een gesprek in te gooien, dat vind ik ook. Maar dat is nou eenmaal, wat dit betreft, wel wat we nodig hebben. Kijk gewoon eens of je het durft te proberen en voel je niet gefaald als je het nog niet akwardloos kan. We komen van ver.

Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt (trust me!)

Seks, seksen, masturberen, borsten, vagina en penis (piemel is ook een koosnaampje), zijn hele normale woorden. Dus laten we nu eerst beginnen met het tackelen van dat taboe en dan gaan we later verder met het echte werk.

Laat me vooral weten of je hier iets mee kunt en of je de uitdaging aangaat!

Kus!

Rosa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.